Resipi Stevia untuk Blueberry Muffins.
Bahan-bahan:
1 cawan blueberry segar
1/3 cawan serbuk stevia
1 ¾ cawan semua guna tepung
serbuk 2 ½ sudu kecil baking
1 telur atau 3 sudu besar telur cecair putih
¼ cawan tanpa gula sos epal
½ cawan susu skim
1 sudu teh stevia (untuk taburkan ke atas)
1. Mula pra-pemanasan ketuhar anda untuk 400'F. Memohon beberapa semburan masak pada tin muffin anda. Ia akan membantu dalam menghapuskan muffin dari timah apabila ia masak.
2. Sementara menunggu ketuhar anda kepada haba, mengumpulkan semua bahan-bahan. Pastikan stevia adalah dalam jangkauan kerana ini adalah kunci untuk membuat mufin blueberry anda sangat manis dan sihat.
3. Basuh dan mengalirkan beri biru dan kemudian menetapkan mereka diketepikan.
4. Dalam mangkuk besar, gunakan sudu mencampurkan (jika anda tidak mempunyai pemukul adunan) untuk campuran tepung, serbuk penaik, dan 1/3 cawan stevia.
5. Letakkan semua bahan-bahan basah anda di dalam mangkuk kecil. Dapatkan telur dan kacau bersama-sama dengan sos epal dan susu.
6. Berhati-hati tuangkan beberapa kandungannya mangkuk kecil anda ke dalam mangkuk besar. Kisar semua bahan bersama-sama dengan kacau perlahan-lahan. Tuangkan beri biru dalam dan terus kacau.
7. Tuangkan adunan ke dalam tin muffin tetapi pastikan bahawa ia hanya mencapai setengah hingga 2/3 penuh.
8. Dapatkan yang stevia yang tinggal dan taburkan di atas satu sama muffin untuk menambah beberapa kemanisan saat akhir untuk muffin anda.
9. Bakar selama 17-20 minit atau sehingga muffin bertukar coklat.
10. Biarkan mereka sejuk untuk dua minit sebelum anda mengeluarkan muffin dari kuali.
No comments:
Post a Comment